Top
 

Zašto volimo Kambodžu?

Zašto volimo Kambodžu?

Zato što je Kambodža autentična avantura, raskrsnica kultura, epoha, ljudi i svetova. U Kambodži se mogu pronaći brojni hramovi, ali prva asocijacija na ovu mističnu zemlju i razlog zbog čega smo se uputili baš tamo je Angkor Vat. Ovaj hram je srce i duša Kambodže i ponos svih njenih žitelja. Spektakularan je i poseban i ma koliko puta da smo ga posetili iznova smo fascinirani.


Haotična, ali harizmatična prestonica Pnom Pen, sa svojim položajem na obalama tri reke, kulturnom i kulinarskom ponudom, budi sva čula i pleni svojom francuskom arhitekturom.


U Kambodži ćete osetiti ritam ruralnog života i zadivljujuće predele pirinčanih polja i šećernih palmi koje se njišu na vetru. Na tropskim ostrvima južne obale često ćete naići samo na poneko ribarsko selo. Kroz unutrašnjost se prostiru Kardamon planine, čija je prostrana tropska divljina dom neuhvatljivog sveta flore i faune. Moćna reka Mekong preseca zemlju i pruža utočište poslednjim primercima slatkovodnih delfina u ovom delu sveta.

Međutim, pravo blago Kambodže su njeni ljudi. Zahvaljujući svom nesalomivom duhu i zaraznom optimizmu uspevaju da prevazidju sve probleme sa osmehom na licu. Sigurni smo da će stanovnici ovog nedokučivog kraljevstva šarmirati i vas, kao što su i nas.by Nevena & Aca Mirković

administrator

Sorry, the comment form is closed at this time.