Top
 

Lukava mala – kraljevina Tajland

Svet putovanja / Azija  / Lukava mala – kraljevina Tajland

Lukava mala – kraljevina Tajland

Tajland je ono čedo za koje se roditelj ne brine hoće li se snaći u životu jer hoće.

Još kao mala je skontala da je lepa. A onda je shvatila da ume sa parama. I totalno je skapirala da je sva deca vole. Na osmeh i treptanje je umela iz svake situacije da se izvuče. A hvala nebesima – ta ume da napravi sranje!

 

Za razliku od onih glavnih bogatih, ribetina Tajland je umela sa svima. Umela je svima da se dopadne, bez mnogo angažovanja. Nekako je svima uspelo da skontaju i da je i lepa i pametna i bog zna koliko tolerantna i spiritualna. A ona devojčica hodajući pragmatizam, boginja izvlačenja tanjeg kraja, doktor nauka u okretanju vode na svoju vodenicu.


Nikad se nije zaljubila, mada su svi otkidali za njom. Količina slomljenih srca koju je ostavila je suluda. Ali!! Retko se sa kim posvađala, retko ko se ne bi ponovo mirio sa njom. Čak je sa mnogima od njih počela da sarađuje.

Nenajebane evropske frajle su joj posebno zavidele. Bukvalno nisu znale šta će sa njom. Svima je bilo jasno da ona ne radi ništa posebno, samo biva lepa, spontana, ležerna i beskrajno premazana. Ponekad čak i naivno premazana, ali uz sav njen šarm svi joj tolerišu.


Da li mirno spava? Uglavnom, ali ima dana kada je samlate egzistencijalna pitanja, ali ništa što njen praktičan duh uz malo meditiranja u kišnoj sezoni ne može da otrese kao pepeo sa cigarete.


Nije baš najvrednija, neće se baš mnogo iscimati oko stvari. Ali pošto se kretala u svim krugovima počela je ozbiljno da se bavi networking-om. Uvek je umela da da spin raznoraznim idejama jer kod nje sve može, sve je dozvoljeno, moguće i logično.


Valjda se svi prime na taj dašak slobode kojim ona odiše. I svi to znaju. I opet se u nju svi tako priljezno uzdaju. Na kraju dana, njena sloboda i hedonizam zapravo nemaju cenu.


I to svi znaju i idalje je obožavaju. 

Milica Krneta

Instagram Comi ( Molina_retrograde)

administrator

Sorry, the comment form is closed at this time.