Top
 

Isla Mujeres – skriveni karipski raj

Svet putovanja / Putopisi  / Isla Mujeres – skriveni karipski raj

Isla Mujeres – skriveni karipski raj

Čista Amerika, čist hedonizam !

Od Meksiko Sitija do Kankuna stižemo nakon dva sata leta. Kombi nas dalje vozi do mesta gde se ukrcavamo na trajekt koji će nas prebaciti na Isla Mujeres, poznatije kao Ostrvo Žena.

Ovaj karipski deo Meksika svojim širokim bulevarima, zelenim tablama sa oznakama gradova i luksuznim resortima podseća na Meksiko koji smo gledali na filmovima. Sve vrvi od luksuza i raskoši.

Predivan vidikovac na Jugu ostrva Isla Mujeres, Meksiko


Zabava na trajektu

Dok se vozimo trajektom, vetar šiba na sve strane, a simpatični čikica na gitari nas zabavlja uz dobro poznate hitove. Svima nam bi žao kada smo videli kojom teškom mukom zarađuje za život. Međutim, ubrzo smo skontali da trajekt ide na svakih pola sata u jednom pravcu i to pomnožili sa brojem putnika koji se prevoze! Čikica će ubrzo postati milioner ! 🙂

Iskrcavamo se i nekih desetak minuta vučemo kofere do smeštaja. Vlaga u ogromnim procentima nas je doslovce okupala dok smo stigli do hotela.

Jer žene znaju zašto ! 🙂

Maleno ostrvo Isla Mujeres, dužine 4 km, predstavlja raj za hedoniste. Amerikanaca skoro i da nema, cene su vrlo pristojne, a samo ostrvo možete obići pešaka, iznajmiti skuter ili golf – autić i istraživati.

Sever ostrva, brašnasti pesak i kristalno čista voda, Isla Mujeres, Meksiko


Na severu ostrva je peščana plaža, gde prostrete peškir, kupite Caribe cooler, magično meksičko piće, koje na prvi gutljaj deluje kao sokić, ali već posle druge flaše shvatite da ste se ozbiljno zapili, ali na ostrvu je sve dozvoljeno. Pelikani su kraljevi ovog ostrva i često mogu manekenisati u vašoj blizini i ulepšati vam fotografije.

Neverovatan kontrast na svega 4 km dužine

Interesantno je da je na severu ostrva brašnasti pesak, tirkizno more, palme, čista egzotika. Kako krenete ka jugu, plaža skoro da i ne postiji. Stene, koje su velika konkurencija pesku, toliko su krhke, kao da predstavljaju privremenu scenografiju za snimanje nekog filma. Udišeš miris morske soli, vetar ti sređuje frizuru po svojoj meri, talasi svom silinom udaraju u buškane stene. Na nebu se prelamaju boje, od sive ka narandžastoj, pa kako Sunce zalazi, nebo postaje sve vatrenije. Ne pamtim da sam negde videla lepše zalaske Sunca. ( Sejšeli su van konkurencije )

Zalazak Sunca na ostrvu Isla Mujeres, Meksiko


Golf autić čuda stvara ! 🙂

Sledećeg dana smo iznajmili golf autić i otišli do krajnjeg juga ostrva. Tamo se nalazi i spomenik ženama. Prema legendi, ostrvo je dobilo naziv tako što su tuda prolazili Španski brodovi  i samo su žene izašle da ih pozdrave. Na prelepom vidikovcu smo sreli i par iguana, koje su inače česta pojava na ovom području. Nisu opasne, one jedu biljke, i dešavalo se da čak i prelaze put na pešačkom prelazu.

Vidikovac na krajnjem Jugu ostrva Isla Mujeres, tu se nalazi i spomenik ženama


Mojito na Isli Mujeres nema konkurenciju ! 🙂

U povratku smo svratili do kafića koji se zove JOINT. Dok nas lokalni bend zabavlja reggae tonovima, ispijamo najbolji Mojito ikada. Serviran u ogromnim staklenim čašama, nalik na lonce, sa velikom količinom alkohola i mrvljenog leda. Tačan recept nikada nećemo saznati, ali iz kafića smo izašli kao iz raja !

Zalasci Sunca na ovom ostrvu su magični !


Na ovom ostrvu smo boravili tri dana, mogli smo minimum još toliko. Ovo nije klasičan Meksiko, ovo je skroz neki drugi Svet. Svet dobrih vibracija, smeha, kvalitetne klope i sreće !

 

Tijana Krstić

Instagram : tijanas__world

administrator

Sorry, the comment form is closed at this time.